Наградиха призьорите в конкурса "Пламъчета край Огоста"

Наградиха призьорите в конкурса

За втора поредна година НЧ "Възраждане 1923" гр. Бойчиновци провежда конкурса "Пламъчета край Огоста". В тазгодишното издание участваха 43 деца на възраст от 6 до 18 години. Компетентно жури прегледа и оцениполучените произведения. В тържествена обстановка, в изложбената зала на читалището, кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев поздрави участниците и връчи грамоти на спечелилите. В раздел литература /проза/, първа награда бе присъдена на Николета Мирославова Каменова на 15 години от с.Владимирово за есето "Най-малката дъщеря на Бога-България". Втората награда е за Нанси Петрова Александрова на 17 години от с.Владимирово за есето "Ботев и нашето време". Журито присъди и две трети награди- на Величка Росицова Симеонова от с. Владимирово за есето "Моите детски мечти" и Тихомир Малинов Любомиров на 15 години от с. Охрид, за разказа "Кокиче и кукуряк".

За поезия първа награда спечели Радостина Красимирова Иванова за стихотворението "На Левски". Втора награда бе присъдена на десетгодишния Цветелин Мирославов Цолов от с. Мърчево за стихотворението "Ботев, къде си?!". Третата награда остана за Ралица Катева Руменова на 11 години от с. Мърчево за стихотворението " Мой роден край".                                                                                                                                                                                    

В раздел "изобразително изкуство", журито с председател- уредникът на ХГ "Кирил Петров" гр.Монтана - Любомир Мечков, присъди първа награда за Дилян Славейков Кирилов от с. Владимирово за "Природно бедствие - наводнение". Втората награда остана за Цветелина Красимирова Иванова на 12 години от с. Владимирово за "Петел". Журито присъди и две трети награди- на Сашо Сашев Захариев и на Ивана Любомирова Иванова.
2017-05-18 17:30:05