Врачанският кмет преряза лентата на нова спортна площадка в база 2 на СУ „Христо Ботев“

Врачанският кмет преряза лентата на нова спортна площадка в база 2 на СУ „Христо Ботев“

Кметът Калин Каменов, заедно с директора на Средно училище „Христо Ботев“ – Виктор Кръстев и мениджър „Продажби“ на „Лидл България“ – Стоян Минев прерязаха лентата на новоизградена спортна площадка и облагородено дворно пространство в база 2 на учебното заведение. На церемонията присъстваха още председателят на Общински съвет - Враца Румен Антов, зам. областният Мирослав Комитски, общинският съветник д-р Иво Ралчовски, ученици, гости.

„Уважаеми учители, родители и ученици. Искам да Ви честитя новата спортна площадка. Пожелавам Ви да я ползвате, да я пазите и да я поддържате. Поздравления за това, че част от спортното съоръжение е свързано с правилата за движение по пътищата. Смятам, че така подрастващите ще се научат да спазват правилата, като по този начин ще допринесем за спокойствието в нашия град.“ – каза кметът Каменов при откриването.

 

За изграждането на спортната площадка са инвестирани близо 22  000 лв. Част от средствата, в размер на 10 000 лева,  за съоръжението са осигурени от спечелен проект на гимназията за здравословно и балансирано хранене от „Лидл България“. Средно училище „Христо Ботев“ е финансирало новата придобивка с 11 000 лева за закупуване на фитнес уреди и облагородяването на дворното пространство.
2017-05-17 13:57:36