По 2 перашки боядисва всеки зад решетките във Враца

По 2 перашки боядисва всеки зад решетките във Враца

Около 20 затворници излизат в почивка по празниците


По 2 перашки боядисва всеки от обитателите на Врачанския затвор преди Великден. След това конкурс с безпристрастно жури ще определи най-красивото яйце, съобщи за “Враца днес” началникът на сектор “Социални дейности“ в затвора Мария Генадиева. За лишените от свобода ще има и великденско тържество с всички традиции за празника. Освен това затворниците ще се възползват от възможността да получат домашни гозби и козунаци до 1 кг при посещение на близки. Свижданията в празничните дни ще са повече, а заслужителите ще излязат в градски отпуск. Около 20 ще са лишените от свобода, които ще могат да прекарат заслужена почивка по празниците вкъщи, каза още Генадиева. За Великден ще работи и параклисът в затвора, където ще бъде отслужена празнична литургия, допълни още тя.

Лишените от свобода са празнували подобаващо и отминалите празници Лазаровден и Цветница. Вокално-инструменталната група, сформирана зад решетките, правила концерт, разказа от своя страна директорът на затвора Ангел Кабатлийски.

По повод предстоящите празници лишените от свобода от Врачанския затвор са направили електронна енциклопедия. В нея са включени всички пролетни празници.
2017-04-15 11:07:00