Стягат пътни блокади заради кратерите в Хайрединско

Стягат пътни блокади заради кратерите в Хайрединско

Блокиране на възлови пътни участъци. Това ще бъде мярката, която ще предприемат жителите на Михайлово и околните хайредински села, ако отговорните институции не се вземат в ръце и не стартират ремонтните дейности на републиканския път, който свързва общинските населени места. След шумния протест преди 2 седмици, недоволните граждани внесоха подписка при областния управител на Враца Момчил Младенов. В нея участие взели над 400 души.

„Подписката ще бъде изпратена до Управителния съвет на АПИ, за да могат от там да вземат конкретни мерки за разрешаването на проблема.  Аз лично се ангажирам с този проблем и ще следя докрай неговото развитие”, реагира врачанският губернатор Момчил Младенов.

 „С внасянето на подписката очакваме да ни се обърне внимание. Ние сме забравени и от Бога. Години наред отговорните институции само обещават, че пътният участък ще бъде ремонтиран, но в крайна сметка всичко остана само на думи”, категорични са жителите на Михайлово.

Трагичното състояние  на пътния участък е провокирало и недоволството сред шофьорите на Български пощи. Те са категорични, че ако не се стигне до разрешаването на проблема с инфраструктурата, те ще спрат да доставят пенсиите на хората. Подобно изявление са направили и доставчиците на хранителни продукти.
2017-04-06 14:50:17