Стотици излязоха на протест срещу дупките

Стотици излязоха на протест срещу дупките

Стотици жители на община Хайредин се включиха в протест на изхода на село Михайлово. Там се намират най-големите дупки в републиканската пътна мрежа. Участъкът свързва Козлодуй и Бяла Слатина с Монтана и по него преминават хиляди автомобили дневно. С развято българско знаме местните хора заявиха, че така повече не може и че на практика третокласните пътища в този регион са по-лоши от четвъртокласните. Подкрепа за протеста дадоха и всички преминаващи тирове и камиони.

По време на обедната си почивка, да подкрепят недоволството на жителите, на мястото дойдоха кметът на общината Тодор Алексиев и голяма част от служителите в администрацията. Кметовете на села и общинските съветници бяха на протеста от самото му начало. Възмущение към отношението на държавата  изрази баба Лиляна. Тя легна в най-голямата дупка на пътя.

„Как не им омръзна с тези лентички и магистрали? Линейките не могат да вземат болни, няма обществен превоз, децата ни не искат да си идват от градовете“, споделиха болката си михайловчани.

Кметът Тодор Алексиев показа и друг критичен участък в Манастирище, където две огромни черници са подпрели пътя, който скоро ще се срути в близкия дол.

„Вследствие на наводненията от 2014 г. се е образувало свлачище. Големите камъни от основата на пътя вече са тръгнали надолу. Подавали сме десетки сигнали, като единственият ефект е поставянето на червена лента за опасен участък. Чудя се как още не е станала тежка катастрофа, а не искам да си представя, ако пропадне училищния автобус“, заяви Тодор Алексиев.

В неделя от Агенция „Пътна инфраструктура“  разпространиха съобщение, че ще се отпуснат над 200 000 лв. за ремонт на свлачището и изкърпване на дупките. Местните хора определиха това като предварителна реакция и заявиха, че ще продължат протестите веднага след изборите, докато дойдат машините да преасфалтират всички проблемни участъци.

 
2017-03-20 16:08:02