Започва мащабна акция по селата, повече ченгета и нови патрулки

Започва мащабна акция по селата, повече ченгета и нови патрулки

Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова се срещна с директора на врачанската полиция Димитър Газибарски. Поводът – предстоящата специализирана операция в малките населени места и допълнителният ресурс, който ще получат униформените. 

7 нови автомобила ще има дирекцията във Враца, както и 35 нови сътрудници, които ще патрулират по селата, обяви министър Бъчварова. 

Статистиката сочи, че област Враца е успяла да се справи с битовата престъпност. По думите на вътрешния министър в оставка престъпленията през последната година са с 300 по-малко, а разкритите случаи са със 100 повече. 

„Преди да бъде обявен официално отчета на полицията във Враца мога да кажа, че постигнатите резултати са добри. Дирекцията и служителите са работили добре по линия битова престъпност“, обяви тя и допълни, че обвиненията, които се отправят към органите на реда, са незаслужени.  

По време на срещата във Враца бе очертан планът, по който ще се работи в областта в рамките на предстоящата спецакция. Министърът в оставка обяви още, че схемата „полицай във всяко село“ не е толкова ефективна, колкото това, което са предвидили в настоящия план. В селата, където има по-висока престъпност, патрулите ще са по-активни. 

Областната дирекция на МВР във Враца ще получи и 84 000 лв. за ремонт на старите коли, както и допълнителни средства за гориво. 

„Това е първата полицейска операция, която е обезпечена напълно от гледна точка на ресурс, техника и средства“, подчерта Румяна Бъчварова.

Акцията ще продължи през следващите два месеца. 

 

 
2017-01-21 18:24:37