В училище „Козма Тричков” организираха благотворителен базар

В училище „Козма Тричков” организираха благотворителен базар

Благотворителен коледен концерт събра ученици, родители и учители от врачанското училище „Козма Тричков“ в навечерието на светлите християнски празници.
Подкрепени от своите учители и училищното ръководство инициативни млади хора – членове на училищни формации, сформирани по проекта „Твоят час“, съумяха да  вплетат традиционни коледарски песни, народни танци, умотворения и притчи в пъстра палитра с модерното звучене на поп-музиката, съвременния танц и слово.
Залата възторжено аплодира изпълненията на талантите на училището – момичетата от музикална формация „Импресия“, уникалните „Purple Girls“, състезателките по спортни танци Магдалена и Саманта, рецитаторите от театралното студио,  музикалното дуо Юлиан и Дарина, грациозните гимнастички  Биляна, Гергана, Деница.
В концерта взеха участие и гост-изпълнители - представителен детски танцов състав „Радост” към Центъра за подкрепа за личностното развитие – ЦРД, балет “SKY”, танц – формация „Ladies“,   ансамбъла за народни песни и танци към читалище „Развитие”, певиците Ивет Яничкова и Тонина Митинска.
Водещите Зорница, Александра, Камен и Влади откриха концерта с думите „Традиционният за училището благотворителен коледен концерт е един голям подарък от всички нас – ученици на „Козма Тричков“ за нашето училище, защото тазгодишната ни кауза е набирането на средства за система за училищно радио“.
Концертът бе предшестван от базар с ръчно изработени сурвачки, картички и коледни украси и е част от програмата на училището, посветена на 210 години от рождението на Козма Тричков  и 150 години  от неговото завещание.
2016-12-23 13:31:06