Безработни жени стягат куфарите за чужбина, искат ги от три държави

Безработни жени стягат куфарите  за чужбина, искат ги от три държави

Жени за работа в чужбина търси Бюрото по труда във Враца. Служителите на дирекцията вече обикалят населените места в областта, за да офертират дамите, които си търсят работа и отговарят на критериите.
„Имаме интерес за работата зад граница, тъй като заплащането е високо. Преди години хората, които се обръщаха към нас, бяха повече. Сега много от тях са изградили контакт с тези работодатели и комуникират директно помежду си”, коментира ще Ангелова.
Само преди няколко месеца от Враца е заминала поредната група берачки за Испания. Едно от първите интервюта с работодателите е било направено чрез Скайп връзка в Бюрото по труда.
Няколко са обявите за работа в чужбина, които са постъпили в Бюрото по труда, съобщи директорът Маргарита Ангелова.
Една от офертите е за берачки на малини в Португалия. Срокът за нея изтича на 6 януари. Работодателят не държи на езика, но изискването е жените да са на възраст между 20 и 40 г., както и да са издръжливи на по-тежък труд и високи температури, обясниха от Бюрото по труда във Враца.
До края на декември пък се набират жени, които искат да берат аспержи във Великобритания, а до 10 януари е срокът за подаване на документи за бране на ягоди в Испания. За там се търсят 600 жени. Чистата дневна надница, след всички удръжки за социални и здравни осигуровки, е 38.70 евро.
2016-11-24 13:10:26