Еко пътека разказва историята на докоснато от Господ селце

Еко пътека разказва историята на докоснато от Господ селце

Обновена еко пътека в село Очин дол откриха навръх Петковден. Събитието, което събра мало и голямо, се превърна в празник за цялото село. На празника бе открит и оброчен кръст на Св. Петка.
Главният виновник за хубавата инициатива бе директорът на ПП „Врачански Балкан” инж. Николай Ненчев. Заедно със секретаря на община Мездра Севдалина Джамбазка и кметът на селото Цветелина Христова, тримата откриха пътеката. Наследствената пътека разказва историята и фолклора на селото. Директорът на парка инж. Николай Ненчев дари на жителите на селото рибен курбан, лично приготвен от него.
„Целта ни е да съживил селото. Всяко посещение на група тук внася някакво оживление в селото – от емоционална и от икономическа гледна точка. Едно пазаруване на местни продукти от пребиваващите тук е напредък”, разказа инж. Ненчев.
След откриването на еко лагера стотици гости от цялата страна са посетили селото. Всяко посещение завършва със селски шопинг, което се оказва една от големите атракции.
„Бабите вадят каквото имат домашно производство и предлагат на гостите. Като се започне от сладко, та се стигне до картофите, които са произвели”, разказват местните в Очин дол.
„Природата на това село е прекрасна. Красотата е пленителна и всичко, което се намира тук, си заслужава да бъде видяно”, разказа още Ненчев.
Огнян Петров, който е управител на намиращия се в близост комплекс Дядо Йоцо Гледа е категоричен, че селото е докоснато от Бог.
„Непрекъснато надграждаме в селото. Нашата туристическа дестинация до преди десетина години нямаше нищо. Сега имаме всички условия за развиване на селски туризъм”, коментира той.
 
2016-10-17 10:52:03