Калфин е най-силният кандидат, той ще ни накара да се гордеем с институцията Президент

Калфин е най-силният кандидат, той ще ни накара да се гордеем с институцията Президент

Кандидатът за президент Ивайло Калфин гостува във Враца. Срещата със симпатизантите му се проведе в Регионалния исторически музей. „Без съмнение кандидатурата на Ивайло Калфин е най-силната. Това ще бъде по-добрият президент, човекът, който ще ни накара да се гордеем с институцията Президент”, го представи областния лидер на АБВ Иван Аспарухов.

„Благодаря ви за топлото посрещане, приятели. Знаете, че във Враца се чувствам уютно, благодарение на всички вас. Прекрасните врачански танцьори ми напомниха, че във Враца за първи път съм играл хоро, а за безценните експонати от великолепния врачански музей, който ни е събрал, говорихме на предизборна среща в Пловдив. Но съгласете се, че не можем само да се гордеем с миналото си. Трябва ние сами да подредим държавата си и от опита си в политиката съм убеден, че могат да се случват и положителни неща. Това ме мотивира да участвам за втори път в президентски избори. Факт е, че има обезличаване на президентската институция. Но не е вярно, че президентът няма правомощия. Това е най-висшата политическа институция, натоварена с огромна отговорност. Да ни представлява пред света, да отправя силни послания, да се ангажира с обществени каузи, да вижда проблемите на хората. Затова компанията от 21 кандидати- шоумени, ясновидци, бивши затворници, позабравени лица, ме натъжава. Президентството не е място за упражнения. За мен политиката е професионална дейност и целия ми досегашен път е пред очите на хората.

Нашето участие е с идеята да покажем визия за страната в бъдещето. Например по отношение на бежанците, трябва ясно да кажем, че 80 % от тях не са сирийци. Те не искат да останат в страната и трябва да бъдат върнати обратно. Това обаче може да стане с подписване на споразумение за реадмисия с Афганистан, което може лесно да се постигне с подкрепата на международната общност. Или регионалната политика. Факт е, че преди време бяхме важен и търсен партньор, а сега България никой не я зачита. Трябва да стартираме инициативи за мирни Балкани, в Черноморския регион. Да имаме добри икономически и културни взаимоотношения с всичките си съседи. След Вишеградската четворка, можем да направим Балканска петорка и да поставим проблемите на региона в ЕС и тогава гласът ни ще бъде по-силен.

Същото е и за вътрешната политика. Без съмнение трябва да се повишат доходите и да се задържат кадърните хора в страната. Трябва значителни инвестиции в образование- около 500 млн. лв. Като се започне от безплатни ясли и детски градини и се стигне до конкурентно висше образование. За никого не е тайна, че половината безработни са неграмотни, а бизнеса се задъхва от липса на кадри. Че на 40 % от първокласниците българският език не е майчин и че те отпадат от училище. Не можем да оставим квалификацията на учителите на външна фондация, а българските мюсюлмани на чужда държава и да очакваме развитие. Трябва да върнем родолюбието в българското образование и култура. И тук е мястото да кажа, че моят партньор в тази кампания Любомир Халачев е единствения професор. Той е истински представител на духа и културата, автор на 100 филма, ректор на НАТФИЗ, представител на хората, които формират самочувствието на нацията. Затова мога уверено да кажа, че заедно с него сме професионално подготвени, с морал и визия и знаем какво и как да направим!”, заяви Ивайло Калфин. Той отговори на въпроси на граждани, свързани с развитие на земеделието, новите дългове на страната, КТБ и АЕЦ Белене. След това Ивайло Калфин се срещна с жители на Бяла Слатина.

За Ивайло Калфин и проф. Любомир Халачев гласувайте с №15 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


sn.2
sn.3
sn.4


2016-10-16 16:47:09