След въпрос на Хайтов лъсна липсa на 1 млн. лв. в МЗ

След въпрос на Хайтов лъснаха липси на 1 млн. лв. в МЗ

Липси в размер на 1 млн. лв. са констатирани в Министерството на здравеопазването. Това стана ясно днес по време на парламентарния контрол след въпрос на народния представител от Врачанско Явор Хайтов към здравният министър Петър Москов.
Депутатът поиска справка за сигналите и установените нарушения в министерството, свързани с корупционни практики, през 2015 г.
Министър Москов отбеляза, че са създадени множество канали, по които идват сигнали за нередностите. Той посочи, че общо 10 доклада от Инспектората са изпратени до Прокуратурата и ДАНС в периода от началото на м.г. до началото на т.г.
„Извършени са 2 съвместни проверки с други компетентни дирекции за администриране на процесите и осъществяване на инвентаризация, бракуване, трансформиране и унищожаване на нематериални активи. От проверките са осъществени липси в размер на 1 млн. лв. И това е предадено на прокуратурата”, заяви Петър Москов.
От своя страна Хайтов посочи, че се потвърждава тезата, че в Министерство на здравеопазването реално съществуват корупционни практики.

 
2016-09-02 15:09:35