Ученици от ПМГ с призови места на националното състезание

Ученици от ПМГ с призови места на националното състезание

 

За осма поред година ученици от ПМГ „Акад. Иван Ценов“–Враца взеха участие в Националното състезание по информационни технологии.

Престижният форум се провежда под егидата на Съюза на математиците в България, а негов домакин е град Благоевград.Тази година темата бе „Smarter Planet“. Организатори на инициативата са Община Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Регионалният инспекторат по образованието.

Трима ученици от елитната врачанска гимназия бяха допуснати до защита в топ 10 на категория „Мултимедийни клипове“. Това са Виктория Георгиева (XI клас) с ръководител Илонка Вутова, Александър Костов (XI клас) с ръководител Станислава Каменова иПетя Василева (XII клас)с ръководител Албена Цекова. Проектите в това направление се изработват в деня на самото състезание, индивидуално и по отделен регламент. При изпълнение на заданието, учениците нямат право да използват Интернет. В деня на състезанието те получават материали от журито, което им задава тема, ав рамките на 3 часа всеки състезател трябва да подготви проекта върху поставената тема.

С купа и почетна грамота за второ място бе отличена Виктория Георгиева. Екипът от шестокласници на госпожа Лилия Маркова- Симона Вутова, Теодора Ицовска и Вяра Иванова също бе класиран на второ място, след успешна защита на проект в категория „Групов проект“ (V-VIII клас).

„Информационните технологии не са просто компютърна дейност, те са начин на разумно мислене, структуриране, ориентиране във времето и пространството. Това са приоритетите, от които се ръководим и те са залога не само за настоящи, но и за бъдещи успехи“, споделиха още научните ръководители на състезателите от ПМГ.
2016-04-04 13:20:24