Призови места за учениците от СОУ „Васил Кънчов”

Призови места за учениците от СОУ „Васил Кънчов”

Учениците от СОУ „Васил Кънчов”, които се обучават в профил „Технологичен–  Предприемачество и бизнес”,  за четвърта поредна година спечелиха призовите места в националните  ученически състезания по икономика, организирани от Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Тази година те се състезаваха със сто и тридесет  средношколци от 16 училища от 13 града в страната.  

 Презентациите на състезаващите ученици се оценяват от  журита в съответните направления, в състава на които освен академични преподаватели са  и специалисти от практиката.В Направление „Управленски решения в международния бизнес”  участваха Марио Владимиров от ХІІ Б клас и  Павлина Павлова и Габриела Ганчева от ХІ Б клас. Те се  състезаваха с 22 средношколци от пет училища. Организаторите от катедра „Международни икономически отношения” бяха подготвили делова игра, в която учениците трябваше да изпълняват консултантска услуга за чуждестранна компания, търсеща възможност за международна експанзия.  Журито класира на първо място Марио Владимиров и на трето Павлина Павлова и Габриела Ганчева.

Участниците в направление „Застраховане и осигуряване”  трябваше да разработят и предложат нов застрахователен или осигурителен продукт, с който да отговорят на потребностите на потенциалните клиенти. В категория „Осигуряване” първо място журито присъди на Анелия Минковска от ХІ Б клас. В тази категория сертификати получиха и младите предприемачи от ХІІ Б клас   Ива Пламенова и Яница Петрова.

Наградените ученици от СОУ „Васил Кънчов”  получиха сертификати, с които могат да кандидатстват за прием във висши училища, като в Стопанска академия могат да бъдат записани за студенти по първа желана специалност. Директорът на училището, г- н Димитър Марков, сподели гордостта си, че възпитаниците на училището от профил „Предприемачество и бизнес” са показали за поредна година отличната си подготовка и креативност. От Стопанската академия е получено и благодарствено писмо, в което академичното ръководство благодари за професионализма  при подготовката на средношколците. Изградено е трайно сътрудничество и приемственост между двете образователни институции, като ежегодно врачанското училище има най- голям брой студенти в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”.

 
2016-03-07 09:30:52