„Ломско пиво” празнува годишнина

„Ломско пиво” празнува годишнина

На специално изградената сцена на централния площад „Свобода” в Лом се качиха любими изпълнители. Водещи на богатата програма бяха обичаните от всички комици Васил Драганов и Петьо Петков /Шайбата/, които не спряха да разсмиват и забавляват присъстващите.

Както приляга в Северозапада, концертът започна с народна музика. Вихреното начало поставиха от местния танцов ансамбъл „Ломски ритми”с китка хора от всички фолклорни области на България. Специално приветствие към всички гости и присъстващите на празника отправи председателят на Съвета на директорите на „Ломско пиво” Димитър Чукарски.

След него градусът на веселбата повдигнаха от прочутата в цялата страна Берковската духова музика. С аплодисменти на сцената и овации бяха посрещнати харесваните фолк-звезди Деси Слава и Милко Калайджиев.

Специални награди бяха подготвили от пивоварната в игрите за това кой ще познае колко марки бира произвежда „Ломско пиво” или кой ще изпие най-много кенчета „Алмус” за една минута. Иначе наздравиците с наливна бира на корем от поставените на 5 места около площада шатри се лееше неограничено.

Пищна заря озари Ломското небе по случай забележителната годишнина. Хората и наздравиците продължиха до късно под звучната свирня на оркестър „Братя Ангелови”-Видин.

Сред официалните гости на празника бяха лидерът на БСП Михаил Миков, кметовете на Лом и Белоградчик Иво Иванов и Борис Николов, ексдепутатът Венцислав Върбанов, доайенът на науката за пивото проф. Йовчо Кабзев, ръководители на институции и почитатели на ломската бира.

Основаната преди 121 години от чехите Милотин и Хозман пивоварна днес е изцяло модернизирана. Тя е единствената у нас, при която бирата се произвежда по класическа технология. Само преди дни в „Ломско пиво” заработи нова поточна линия за кенчета, която е жест към модерните ценители на марката „Алмус”.


Сн.1
Сн.2
Сн.3
Сн.4

Коментари2015-08-28 14:00:47