Oткриха атракционна „ледена“ пързалка във Вършец

Oткриха атракционна „ледена“ пързалка във Вършец

 

С официална церемония и водосвет, отслужен от свещеноиконом Петко Балджиев, на 3 август кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров откри ново спортно съоръжение в града – атракционна „ледена” пързалка.
Деца от Спортен клуб „Кънки на лед” –София се представиха с изящни танци на новооткритата пързалка.
Пързалката е изградена в рамките на проект „Трансграничният потенциал като основа за устойчиво развитие”, с безвъзмездната финансовата помощ на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България - Сърбия. Община Вършец е бенефициент и водещ партньор по проекта, а останалите партньори са: Община Пирот (Сърбия), Фондация „Монтана утре”- Монтана и Сдружение „Звоно”(Сърбия). Договорът беше подписан на 24.07.2014 г. от кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров в Министерство на регионалното развитие.
Спортното съоръжение се намира на ул. „Република” (паркинга пред къща за гости „Свети Георги“). Пързалката е с изкуствено тефлоново покритие и може да се ползва целогодишно за пързаляне както с кънки за лед, така и с ролери, които могат да бъдат лични или да се наемат на място. Атракционната пързалка е предназначена за развлечение, като използването й за спортно и фигурно пързаляне е забранено.
Работното време на пързалката е от 8 до 11 ч. и от 17 до 22 ч. през лятото, и от 10-13 ч. и от 14-19 ч. – през зимата. Почивните дни са понеделник и вторник.

Стойността на инвестицията е 147 260 лева без ДДС. Изпълнител на обекта е фирма „Тегея 97” ЕООД – гр. София.
Ползването на пързалката е безплатно, което е свързано с изискванията на финансиращата програма.

Евелина ГЕОРГИЕВА

(официален сайт на община Вършец - http://www.varshets.bg/) 


Коментари

  1. Евелина Георгиева
    Евелина Георгиева
    Колеги, благодаря Ви за коректността. Можете да премахнете вече коментарите.
  2. Евелина Георгиева
    Евелина Георгиева
    Моля добавете името на автора на статията - Евелина Георгиева и източника, от където е копирана статията (официален сайт на община Вършец)


2015-08-04 15:39:33