Откриха изложба от пленера „165 години курорт Вършец”

Откриха изложба от пленера „165 години курорт Вършец”

На 3 август в Градската художествена галерия във Вършец бе открита изложба от пленер по живопис на тема: „165 години курорт Вършец”. В продължение на една седмица 15 утвърдени майстори на четката рисуваха забележителностите на Вършец, неговата история, традиции и настояще. В залите на галерията творците изложиха общо 30 произведения на изкуството. В пленера участваха членове на дружеството на монтанските художници „Тенец”, сред които и двама местни художници - Георги Паунов - Горчо и Гошо Александров, а така също и гостуващи художници от София, Русе, Варна, Троян, Лом и Пазарджик.

На откриването на изложбата присъстваха зам.-областният управител на област Монтана Нина Петкова, представители на Областна администрация Монтана, председателят на Дружеството на монтанските художници „Тенец” Дончо Планински, кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров, зам.-кметът и секретарят на общината Петър Стефанов и инж.Даниела Тодорова, общински съветници, общественици, граждани и гости на Вършец.

Участниците в пленера подариха на Община Вършец по една своя картина за обогатяване на безценния фонд от произведения на наши и чуждестранни творци, с които разполага градската художествена галерия.

Дончо Планински връчи на кмета на Вършец почетния знак на дружеството на монтанските художници «Тенец» за добрата съвместна дейност във връзка с дългогодишното организиране и провеждане на пленера, и за приноса ме за популяризиране творчеството на художниците от региона.

Художниците получиха грамоти от кмета на общината инж. Иван Лазаров за участието си в пленера по живопис „165 години курорт Вършец”.

 
2015-08-04 09:02:52