Оправдаха бивш шеф на врачанската болница за сагата с томограф

Оправдаха бивш шеф на врачанската болница за сагата с томограф

Софийският апелативен съд оправда бившият директор на врачанската МБАЛ „Христо Ботев” Светозар Луканов относно подвигнатото обвинение за покупката на компютърен томограф за нуждите на лечебното заведение при завешени цени. С това си решение столичните магистрати потвърдиха произнесената оправдателна присъда на врачанския окръжен съд. Решението на САС обаче дава възможност на прокуратурата да обжалва пред Висшия касационен съд.

„Няма да се спра срещу провалената ми кариера и личен живот. Ще дълбая и ще се боря до последен дъх. Дишайте свободно – не съм се предал”, заяви в личния си профил в социалните мрежи ексшефът на врачанската болница Светозар Луканов.

Припомняме, че апаратурата е закупена през 2014 година за 782 970 лв. Според прокуратурата обаче пазарната стойност на техниката е била 404 хил. лв., за което от държавното обвинение поискаха затвор от 3 до 10 години. Въпреки искането на прокуратурата врачанския съд оправда ексболничният шеф. Това е втората оправдателна присъда за Луканов. Първата съдът определи, когато под наказателна отговорност бяха привлечени д-р Румен Цветанов – началник отделение „Съдова хирургия”, Светозар Луканов и Орлин Цветков като бивши директори на МБАЛ „Христо Ботев” за това, че от март 2013 година до декември 2015 година са присвоили в полза на д-р Халил Мехмед пари на болницата.

 




2021-03-31 11:05:57