Откриха Център за кислородни терапии в Козлодуй

Откриха Център за кислородни терапии в Козлодуй

Център за кислородни терапии „Окси Витал” отвори врати в Козлодуй. Официални гости на сълитието бяха градоначалникът Маринела Николова и зам. кметът Гинка Иванова. Новият център е оборудван със съвременна апаратура и предлага иновативни процедури. Хипербарна оксигенация в барокамера (ХОБ) е доказан терапевтичен метод, познат в Западна Европа и САЩ от десетилетия. Той включва дишане на 100% чист кислород под налягане.

В центъра процедурите ще се провеждат в удобна, сигурна и специално конструирана за целта многоместна барокамера, която е от най-висок клас. С нея работи обучен и сертифициран екип. Барокамерата представлява закрита капсула, в която се подава кислород. Процедурите в барокамерата облекчават умората, възстановяват силата след усилена умствена или физическа работа, повишават мускулния тонус, имат общо укрепващо и тонизиращо действие. Необходимият лечебен ефект се получава благодарение на повишеното налягане в камерата, което превишава налягането на околната среда, и насищане на организма с кислород.

В новооткрития център за кислородни терапии в Козлодуй гражданите ще могат да се възползват и от разкрасителни процедури с хиалуронова киселина или серум с колаген, съчетани с хипербарен кислород, който засилва ефекта и се постига ботокс ефект, кожата се подмладява, уплътнява и засиява.

Кметът на общината Маринела Николова пожела на екипа на „Окси Витал“ успешна дейност.


1


2021-03-02 10:55:10