40 см сняг ни затрупва до часове

40 см сняг ни затрупва до часове

Истинска ледена епоха се задава. Синоптиците от "Метео Балканс" огласиха прогнозата си за следващите часове, като според тях над страната през деня ще вали най-вече сняг, а очакванията за снежна покривка са от 10-15 см до цели 40 см. Според тях причина за всичко това е циклон, който се образува над България.

Най-сетне идва дългоочакваната снежна обстановка, като прецедент, за значителни валежи и дори възможни снежни бури има в Източна България. Жълт код за снеговалеж е в сила за цялата страна за днес, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това означава, че времето е потенциално опасно.

В областите Видин и Плевен ще има снеговалежи. Северозападният вятър ще създаде условия за виелици и навявания. В областите Търговище, Русе, Разград и Силистра след обяд ще завали сняг, като вечерта ще се усили.

В областите София, София-град, Монтана, Враца, Велико Търново, Перник и Кюстендил ще се образува снежна покривка. След обяд вятърът ще се усили и в планинските райони ще има условия за снегонавявания.
2021-01-26 09:37:00