Денис Димитров и Дева Мария със злато, мездренчани с медали от „Академик“

Денис Димитров и Дева Мария със злато, мездренчани с медали от „Академик“

50-ото издание на международния турнир „Академик“, който се проведе на 16 януари в зала „Асикс арена“ в София, завърши с първи български рекорд в новата олимпийска дисциплина смесена щафета на 4х400 м.

Квартетът на „Академик“- София в състав: Дева-Мария Драгиева, Алекс Василев, Мария Влахова и Йордан Гюров записа време 3:47.13. Така възпитаничката на мездренската школа, берковчанката Дева-Мария Драгиева,  записа първото постижение в историята на българската атлетика. Денис Димитров от Монтана победи в бягането на 60 м при мъжете. Орлин Орлинов от АК „Павел Павлов“ остана трети на скок дължина. В скока на височина Галина Николова от същия клуб завърши със сребро.

Отлично се представиха на първото състезание за годината и състезателите на СК "Атлет" Мездра в своите дисциплини. На 800 м, младият Мартин Балабанов с време 1.58.54 бе изпреварен само от Николай Начев от "Балкан" Ботевград и така спечели сребърен медал. В бягането на 3 000 метра 36 годишният треньор на клуба Йоло Николов също спечели среброто с време 8.39.13 мин, като първи финишира с 2 сек. пред него Христос Папулиас от Гърция. Мирослав Спасов остана четвърти, а пети финишира съотборника му Кристиян Кирилов.

 

 
2021-01-18 10:31:28