Депутат призова общините спешно да чистят реките в Северозапада

Депутат призова общините спешно да чистят реките в Северозапада

Врачанският депутат Красимир Богданов призова общините от Северозапада спешно да предприемат мерки за почистване на коритата на реките. Дейностите се налагат заради кризисната ситуация в страната, предизвикана от обилните дъждове.

В народното събрание днес бяха изслушани четирима министри: на екологията Емил Димитров, на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Лъчезар Борисов и на МВР Христо Терзийски.

В питане към министър Димитров народният представител от Враца Красимир Богданов попита какви са конкретните причини за излизането на реките от коритата им. Той припомни, че в някои населени места от Северозападна България е обявено бедствено положение, а много хора са без електричество, водоснабдяване, интернет и телевизия. В изложението си Богданов припомни, че част от потърпевшите вече са преживели този ужас през 2014 г.

По думите на министър Димитров проблемите се дължат не само на обилните валежи, но и непочистените корита и изхвърлените боклуци около или направо във водните обекти.

По този повод Красимир Богданов излезе с обръщение, в което призова кметовете на общини и на по-малки населени места да не губят време, а спешно да предприемат почистване на речните корита, за да спасят населението от нови страдания.
2021-01-14 14:15:42