Младежи представят България в ООН

Младежи представят България в ООН

На 11.01.2021 година се проведе онлайн събитие във фейсбук страницата на Български младежки делегати към ООН /Bulgarian Youth Delegates to the UN/, в което тазгодишните младежки делегати – Тодор Рогошев и Кристиана Стоянова представиха своите приоритети и цели за 2021 година.

Акцент на събитието бяха резултатите от проведената анкета през миналата есен, работата им по време на своя пасивен мандат, както и очакванията им за тази година.

Зрителите на събитието не пропуснаха да похвалят двамата младежи -„Дезрайте!“, „Поздравления!“, „Успех!“, както и да зададат своите въпроси, на които получиха удовлетворяващ отговор.

Кристиана е родом от морската столица. Тя е бакалавър по „История“ и магистър по „Кризи, конфликти и дипломация“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Втората си магистратура „Международни отношения“  завършва в Утрехт, Холандия. В момента е учител в ОУ „Христо Ботев“ гр. Варна по програма „Нов път в образованието“ на фондация Заедно в час и национална програма „Мотивирани учители“.

Тодор Рогошев е роден в гр. Стара Загора. Завършил е „Право“ в  Пловдивски Университет  „Паисий Хилендарски“ като основния му интерес е международното право и правото на Европейския съюз. През 2018 г. се сертифицира и вписва като медиатор към Единния регистър на Министерство на правосъдието. Участва в редица национални и международни състезания, сред които са състезание по международно право Philips Jessup от 2017 до 2020 г., състезания по дебати, международно състезание по хуманитарно право Kırımlı Dr. Aziz Bey и други.

Програмата „Български младежки делегати към ООН“ има за цел да излъчи представители на българската младеж на най-високо международно ниво, които трябва да са на възраст между 19 и 29 години, чиято задача е да бъдат  мостът и връзката на младите хора в България с институциите, да идентифицират предизвикателствата пред българската младеж, да защитават техните интереси и правото им на глас. Техният мандат представлява 6 месеца пасивен и 12 месеца активен мандат, през които делегатите работят на местно, национално и международно ниво.

Програмата „Български младежки делегати към ООН“ се осъществява от Дружество за ООН в България с подкрепата на Министерство на външните работи в партньорство с Национален младежки форум, Българска платформа за международно развитие и др.

Повече информация за Програмата и дейността на делегатите можете да видите на официалния им сайт www.bgyouthdelegate.org или техните фейсбук (Бъларски младежки делегати към ООН / Bulgarian Youth  Delegates to the UN) и инстаграм профили (bgyouthdelegate).

Община Берковица ще Ви информира за предстоящи техни изяви и събития.
2021-01-12 16:54:55