Отличие за НУ „Св. Софроний Врачански“ - Враца

Отличие за НУ „Св. Софроний Врачански“ - Враца

На 18 декември 2020 г. се състоя Годишна валоризационна конференция 2020 на Центъра за развитие на човешките ресурси. Ежегодното събитие за първи път беше проведено онлайн поради епидемичната обстановка в страната. По време на форума се състоя Церемония по награждаване, на която със Сертификат за цялостно качествено изпълнение на проект бяха отличени 41 български организации. Всяка отличена институция представи своя проект.

С Европейски езиков знак беше удостоен eTwinning проектът „Exercices de styles“ на Начално училище „Св. Софроний Врачански“, град Враца. Той е единствен проект за страната, удостоен с тази награда за 2020 г. Г-жа Светлана Пойчева направи кратко представяне на своя проект и на най-успешните му измерения. Проектът е насочен към развиване на желанието на децата да четат, разбират и споделят прочетеното. Чрез него участниците откриват увлекателната страна на четенето и превръщане на  процеса на четене в полезно и забавно упражнение. Учениците от втори и трети клас изготвиха акростихове, творчески приказки, книги със стихове на три езика, изработени в Bookcreator. Своите стихове децата представяха на видеоконферентни срещи пред приятелите от Франция и  Италия.

Проектните дейности бяха реализирани от учителите Светлана Пойчева, Вера Николова и Десислава Илиева и техните ученици.

„Европейският езиков знак“  е награда, която се присъжда за успешни и ефективни практики и проекти в областта на преподаването и изучаването на роден и на чужди езици. Получава се за  прилагане на нови форми, подходи, творческо и рационално разработване на иновативните практики.

Успехът и високите постижения на училището са резултат от доброто сътрудничество на учителите и учениците, подкрепяни от училищното ръководство.

През настоящата учебна година училището продължава успешно чрез eTwinning и „Еразъм +“ проекти да развива езиковото обучение и да мотивира учениците да четат и да учат.


1
2


2021-01-07 16:38:33