Полицията в Монтана дари 3 200 лв на деца на починали служители

Полицията в Монтана дари 3 200 лв на деца на починали служители

Директорът на ОДМВР Монтана ст. комисар Пламен Томов връчи по 800 лв. на 4 деца на починали служители, събрани при традиционна благотворителна кампания на дирекцията, която се провежда за 16-та поредна година. В навечерието на празниците финансова подкрепа получиха 15-годишната Елица и 14-годишният й брат Димитър, деца на мл. полицейски инспектор от Участък Чипровци, 19-годишната Дария, дъщеря на починала служителка на РУ Вършец и 21-годишният Денислав от Берковица, син на починал служител. Ст. комисар Пламен Томов пожела на децата да следват мечтите си и никога да не отказват, независимо от трудностите. Елица и Димитър продължават средното си образование в Монтана, а по-големите от тях Дария и Денислав са студенти в столицата. За поредна година децата получават парична помощ от колегите на починалите си родители, които от сърце им им желаят много здраве, късмет и весело посрещане на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Поради обстановка, в която ни постави пандемията, тази година Коледното тържество на Националната благотворителна кампания на МВР в столицата не се състоя и две момичета от Лом нямаха възможност лично да получат подаръците си от ръководството на МВР.

14-годишната Ния и 7-годишната Никол от Лом, дъщери на граничен полицай, загинал по време на командировка в тежка автомобилна катастрофа на пътя Бяла – Русе, са две от  86-те деца от цялата страна, които участват в благотворителна кампания на МВР. Те също получиха подаръците си ст. комисар Пламен Томов - ваучер на стойност 1 000 лв и подаръци, осигурени от „Технополис“, „Практикер“ и „Билла - България“ .

Благотворителната инициатива за децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари е целогодишна, средства се набират чрез кратък номер 1866.


1


2020-12-22 18:24:55