Бебета в коледна премяна изписват във Враца

Бебета в коледна премяна изписват във Враца

В коледно чорапче, вместо в традиционните пелени е облечено всяко бебе, родено през месец декември във врачанската МБАЛ „Христо Ботев”. Като подарък пък родителите на новороденото получават коледна топка за новогодишната елха, на която е изписано името на врачанската болница. Това съобщи за „Враца днес” изп. директор на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев. По този начин екипът на родилното отделение в областния център се опитват да внесат празничен дух у майките. Уникалната идея се осъществява за първи път в МБАЛ „Христо Ботев”. Тя обаче е прегърната от персонала на лечебното заведение. Чорапчетата и празничните топки са подарък на акушеро-гинекологичното отделение от врачанка, пожелала анонимност. Жестът й е в знак на блогородност и внасяне на Коледен дух в здравното заведение, категорични са от АГО във Враца.

Обличането на бебета като коледни подаръчета е отколешна традиция в някои болници в САЩ. Във Враца обаче новородените за първи път имат специална премяна.

Близо 400 са новородените бебета от началото на годината досега във врачанското родилно отделение. Равна е бройката на появилите са белия свят момичета и момчета, съобщиха от АГО  в областния център.


1
2


2020-12-14 13:09:30