Силвия Павлова е будител на годината за 2020

Силвия Павлова е будител на годината за 2020

На 1 ноември, за десета поредна година, Областният комитет на ВМРО - Враца връчи приза ,,Будител на годината”. Наградата е за принос в утвърждаването на традиционните български ценности в областта на духовността и културата.
"Будител на годината" за 2020г. е директорът на Регионална библиотека “Христо Ботев" гр. Враца Силвия Павлова. Г-жа Павлова е виден врачански общественик и носител на националната награда "Библиотекар на годината”.
"Честитим и отличията и и пожелаваме, да изкачва нови върхове в благородната мисия на просветител и будител", бе пожеланието което отправиха народният представител Красимир Богданов, общинските съветници Красимир Ангелов и Момчил Янков, както и д-р Тихомир Тодоров - член на Областния комитет на ВМРО. Предвид противопандемичните мерки, традиционната за случая церемония не се състоя.
През годините „Будители“ са били Бойчо Димов - диригент на Градския духов оркестър при читалище „Развитие“, покойният писател и общественик Веско Лазаров, проф.Ангел Кунов, геолог, създател на експозицията „Каменна дъга“ в Регионалния исторически музей, краеведът Калина Тодорова, дългогодишният директор на Младежкия дом Ваня Иванова, Росица Кузманова - дългогодишен директор на Мемориален комплекс „Ботев път“, ръководителите на Детски танцов състав „Радост“ към Центъра за работа с деца и на Представителния танцов състав „Хемус“ – Геновева Спасова, Валери Спасов и Христо Пеевски, археолозите Георги Ганецовски - директор на РИМ Враца – доц. д-р Нарцис Торбов и Александра Петрова, председателят на Клуба на дейците на културата, журналистът Емилия Ралчева.


1
2


2020-11-01 20:29:26