Близо 200 човека са с COVID-19 във Врачанско

Близо 200 човека са с COVID-19 във Врачанско

Общо 168 са обявените случаи на COVID-19 в област Враца по данни в Единния информационен портал. За 6 октомври са регистрирани шест нови положителни случаи.

32-годишна жена от гр. Козлодуй е диагностицирана за домашно лечение и наблюдение, като са предприети изолационни мерки спрямо контактните лица. На домашно лечение е диагностицирана жена на 43 години от гр. Враца.

Мъж на 58 години от гр. Враца е хоспитализиран  в СБАЛПФЗ – Враца.  Лицето е с данни за контакт с вече потвърден случай в домашна среда, като в периода на карантина се е появила симптоматика за Коронавирусна инфекция и мъжът е приет в лечебно заведение. Хоспитализиран в същото лечебно заведение е и 62–годишен мъж от гр. Враца с данни за контакт с вече потвърден случай. Няма установени контактни лица в домашна и работна среда.

Мъж на 63 години от с. Остров е настанен за лечение в  МБАЛ – Бяла Слатина. Лицето е установено със симптоматика на COVID-19 и е прието за лечение чрез Център за спешна медицинска помощ. Случаят е проучен, няма данни за контактни лица в домашна и работна среда.

Хоспитализиран и починал е мъж на  86 години от гр. Враца. Лицето е прието за болнично лечение в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца по повод хронично сърдечно и белодробно заболяване и е било без симптоматика за COVID-19. Пациентът е бил изследван по повод установени данни за положителен случай в семейството му. Контактните лица в домашна среда са карантинирани.

40 са активните случаи в област Враца, като от тях 27 са на домашно лечение, а 13 са хоспитализирани в болнични заведения. 121 са излекуваните, починали са 7.

66 са направените изследвания от екипи на РЗИ – Враца. Пробите са превантивни на персонал и потребители в Център за настаняване от семеен тип в с. Бърдарски геран, в Защитено жилище за пълнолетни лица с увреждания - Враца и в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – Враца. 8 контролни проби са направени на потвърдени случаи от гр. Козлодуй, а 7 лица от гр. Враца и гр. Козлодуй са изследвани по повод на бързи известия.

Общият брой на карантинираните лица е 80.
2020-10-07 15:14:40