Силно видинско присъствие на учредяването на „Републиканци за България“

Силно видинско присъствие на учредяването на „Републиканци за България“

В неделя бе учредена партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов- „Републиканци за България“. 1123 –ма симпатизанти присъстваха на учредяването на партията в Интер Експо Център в столицата. За председател на партията единодушно бе избран Цветан Цветанов, а негов зам.-председател ще е Павел Вълнев.

От Северозапада няй-силно бе видинското присъствие начело с бившия областен управител Албена Георгиева и екскмета Огнян Ценков. От Монтана имаше присъствие от Лом и Бойчиновци. За област Враца роля в изграждането на партията се очаква да играе криминалният психолог Тодор Тодоров, тъй като преди време Цветанов имаше силно влияние в областта.

Цветанов настоя хората в партията му да бъдат конструктивни, градивни и да имат реалния хоризонт за страната в новия програмен период. "Нека не оставаме с впечатлението, че "Републиканци за България" ще се управлява от джипка и ще се раздават безконтролни пари, а нека да има смислен дебат, уважение, коректно и прагматично решение по важните въпроси за страната", подчерта той. Сегашният парламент е изчерпал лимита си на доверие на хората и за това колкото по-бързо има предсрочни избори, които ще могат да дадат гаранция за повече честност в изборния процес, толкова по-добре. Ние подкрепяме това искане, категоричен бе Цветан Цветанов.

Той подкрепя исканията за оставка на правителството, а това, което ще даде допълнителен стимул на партията е доверието между хората. Бихме водили преговори с всички, които имат подобни решения в нашия управленски стил, но това може да стане, когато всичко е на принципна основа, в интерес на обществото и на България като цяло, даде да се разбере Цветанов.


сн.1


2020-09-28 09:10:52