Децата на Моравица влязоха в обновена детска градина

Децата на Моравица влязоха в обновена детска градина

С водосвет за здраве, отслужен от енорийския свещеник отец Дилян Иванов, и празнична програма днес официално беше открита новата учебна година в детската градина в Моравица. Това лято забавачницата, която е филиал на ДГ "Роза" - гр. Мездра, беше ремонтирана основно за пръв път от построяването на сградата преди близо половин век.

Цялостната реконструкция на източното крило на детската градина е извършена от служители на ОбП "Чистота" и доброволци от селото с подкрепата на Община Мездра и с дарения на родолюбиви моравчани, които живеят у нас и в чужбина. Напълно обновени са занималнята, спалното помещение, приемната и съблекалнята, здравния кабинет, кухнята и складовите помещения. Старите дървени прозорци и врати са подменени с нова, PVC дограма, върху вътрешните стени е положен гипсокартон,  след което те са шпакловани и боядисани, а на пода е монтиран ламинат.

През учебната 2020/2021 г. в детската градина в Моравица ще се обучават и възпитават 12 деца на възраст от 2 до 6 години. За тях ще се грижат 2 детски учителки и 1 помощник-възпитател.
2020-09-23 16:21:22