Малки археолози търсят заровени находки

Малки археолози търсят заровени находки

Деца стават археолози за ден в инициативата „Вратица - ключ към миналото на Враца - забавна археология с доц. д-р Нарцис Торбов“. Инициативата се организира от Община Враца и Регионалния исторически музей и ще се проведе на 19 септември /събота/ от 10.00 ч., в местността Градище, на входа на туристическата пътека.

В рамките на образователната игра участниците, заедно със специалисти-археолози и с помощта на лопатки и металотърсачи ще трябва да открият заровена находка. Най-бързите изследователи ще получат атрактивни награди.

Преди да се впуснат в разкриването на загадките, начинаещите археолози ще получат повече информация относно проучванията в историческата местност Градище и ще се запознаят с тънкостите в археологията.

Събитието е включено в календара на Министерството на културата като част от инициативата „Европейски дни на наследството”, която тази година се провежда под надслов: „Наследство и образование”. Тази година, фокусът е поставен върху взаимната зависимост между културното и природно наследство като цивилизационен модел, който сме задължени да опазим, съхраним и завещаем на поколенията.
2020-09-16 13:38:59