Кмет дари помагала на първокласници

Кмет дари помагала на първокласници

С вдигането на националния трибагрениг и химна на България бе даден старт на новата учебна година във всички училища на територията на община Ружинци. Гости бяха кметът Александър Александров, главният специалист в отдел „Образование” Стефка Ангелова, родители и дългогодишни преподаватели. Дворовете на училищата бяха препълнени с ученици, учители и родители.

С трепет и усмивки за първи път пристъпиха прага на училището първокласниците. Тази година най-много първолаци са в с. Дреновец, които ще получат своите знания в прекрасен оформен и декориран кабинет, направил ми силно впечатление. За всички тях кмета на община Ружинци, Александър Александров е подсигурил ученически комплекти -помагала. По традиция първият учебен ден, беше празник!. С много цветя, песни, стихове, специални ритуали за посрещане на първокласниците, лично въведе в класните стаи, от кмета Александров на фона на радостното вълнение на ученици, учители и родители, които бяха изпълнили дворовете на училищата.

„На вас, ученици, пожелавам да бъдете уверени в способностите си и с готовност да приемате новите предизвикателства“ се казва в поздравителния адрес, на кмета. На първокласниците той пожела да открият нови приятели и да изживеят дни, изпълнени с весели емоции, а на учителите – да запазят в себе си духа на българския учител и да възпитават подрастващото поколение, което израства с техните грижи, съвети и любов.


1
2
3


2020-09-15 14:11:15