Започна гроздоберът в лозята край Кошава

Започна гроздобера в лозята край Кошава

На 3 септември тържествено бе поставено началото на гроздобера в лозовите масиви на „Бонония Естейт“ ООД, между селата Гомотарци и Кошава.

Гости на празника бяха заместник областните управители на Видин Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметът Светослав Скорчев, представители на държавни институции, общински съветници. Гроздоберът започна с водосвет за успешното начало, който бе отслужен от архимандрит Самуил. Облечени в народни носии, босоноги девойки от Златорожието пресъздадоха древния ритуал за мачкане на грозде.

Самодейни състави от селата Гомотарци и Кошава представиха фолклорна програма. „Както казах на подрязването февруари месец – екипът на „Бонония Естейт“ е пълен с професионалисти, вие сте безкомпромисни в качеството на вашия продукт. Пожелавам ви да сте здрави, да прославяте нашия регион не само в България, а и в целия свят“. Това заяви Лъчезар Попиванов в своето приветствие към собствениците, екипа и гостите и пожела богата реколта и много натежали гроздове.

 
2020-09-03 16:47:17