Голямо дарение получи Детско отделение на наша болница

Голямо дарение получи Детско отделение на наша болница

На 2 септември в детското отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” се събраха: кметът на община Козлодуй Маринела Николова, председателят на Общински съвет Николинка Тодорова, управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Дилян Петров, началникът на детското отделение д-р Павлова, целият медицински персонал на отделението, ръководител Управление „Администрация и контрол” в АЕЦ „Козлодуй” Стефка Петрова, координаторът на „Искам бебе” за Северозападна България, Здравка Гергова, Светослав Спасов- общински съветник, секретар на НЧХП „Христо Ботев – 1879“, г-жа Цветелина Чипева, представители на Женсъвет към АЕЦ „Козлодуй”, председател на Мотоклуб „Ядрените”, г-н Калин Цветков.

Поводът за срещата бе финалът на мащабна благотворителна акция в подкрепа на детското отделение за осигуряване на мебели, медицинска апаратура, спални комплекти и други пособия за най-малките граждани на нашата община. Мероприятието откри началникът на детското отделение, д-р Павлова, която благодари от името на целия екип на отделението за дарителската инициатива.

Отец Пламен отслужи водосвет за здраве и успешна работа на екипа.

С подкрепата на редица дарители са събрани близо 12 хил. лв. С тези средства и с дарения в натура са осигурени: 13 бр. големи и 8 бр. малки легла, кошарки за бебета, 20 бр. големи и 20 бр. малки спални комплекта, възглавници, медицински матраци, 4 бр. инхалатори, веноскоп (устройство за търсене и намиране на вени), кантари за измерване на тегло, електрически кани за подгряване на питейна вода, стерилизатор за бебешки шишета, щори и комарници.

Здравка Гергова, координатор на „Искам бебе” и един от организаторите на акцията, благодари поименно на всички дарители и участници в организациятаКато продължение на благотворителната инициатива, по предложение на читалището, ще се събират като дарение детски рисунки, с които ще се украсят стаите в детското отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. „Благодаря на Здравка Гергова от сърце, че подпомогна реализирането на тази инициатива. Благодаря и на всички включили се в кампанията. Благодаря на АЕЦ „Козлодуй“, че подкрепя всички проекти на Общината в полза на гражданите. Включително – Поетапната модернизация на детските градини на територията на община Козлодуй. Заедно правим добро за всички жители на общината и ще продължим да го правим.“, каза Маринела Николова, кмет на община Козлодуй.                              
2020-09-02 17:42:13