Опера на върховете в Белоградчик ще има

Опера на върховете в Белоградчик ще има

От 21 до 23 август жителите и гости на Белоградчик ще имат удоволствието за пети път да се насладят на представленията на Софийската опера и балет.

На 21 август фестивалът "Опера на върховете- Белоградчишки скали" ще започне с юбилеен оперен концерт, посветен на 170 години от Белоградчишкото въстание. Той е по произведения на известни български и чуждестранни композитори. В него ще чуем "Молитвата" на Мария Десислава от Парашкев Хаджиев в изпълнение на Радостин Николаев, "Конници" на Любомир Пипков, Въведение от операта "Кармен" на Бизе и и дуетът на Надира и Зурга от "Ловци на бисери", арията на Норма от едноименната опера на Белини в изпълнение на Габриела Георгиева и дуетът на Норма и Адалджиза от едноименната му опера и ария на Туриду от "Селска чест" от Маскани.

На 22 и 23 август за младата публика ще се поставят "Вълшебната флейта" от В. А. Моцарт, която е адаптирана версия за деца и "Трите прасенца" от Ал. Райчев. Двете детски представления са подарък за най- младата публика. Те ще започват от 18.00 часа. Всички представления ще се играят в летния кино- театър "Гъбите".  Цените на билетите за юбилейния оперен концерт са от 10, 20 и 30 лева.
2020-08-06 09:22:55