Лош интернет изнервя хората в Ружинци

Лош интернет дразни хората в Ружинци

От интернет доставчика "БДИН КОМ"-Видин се подиграват с абонатите си в село Ружинци. Причина най-вероятно е остарялата и неподдържана мрежа. Това води до некачествен сигнал и разпадащ се интернет с часове всеки ден. А абонатите са принудени да плащат за лошата услуга "скромната" сума от 23.00 лева на месец.

"Бързата връзка в интернет ми е жизнено необходима за работата. Поддържам професионални контакти с медии, като пресаташе на ФК "Дреновец" и пиар на община Ружинци. Всеки ден некачествената връзка ми коства доста нерви в отразяване на събитията", признава Иво Иванов.

От три месеца връзката е бавна, нестабилна и всяка вечер от 21.00 часа до зори се разпада и се оказва, че в месеца ти се събират петнайсетина дни мизерен интернет....но си спрян, ако не платиш на момента без никакви компенсации!!!

Всеки ден уведомяваме оператора за проблема: Отговорът е, "записвам," знаят за проблема и никога техници не идват да отстранят повредата, разказват будни граждани, подаващи сигнали за лошия интернет.

....Значи, потребителите са ощетени, в случая имаме неравнопоставена сделка по Закона за защита на потребителите. Получава се така - общите условия да бъдат в противоречие с българското законодателство, в случая са нарушени Законът за задълженията и договорите, Законът за защита на потребителите, налице е неизпълнение на срокове и др.

В крайна сметка ние като потребители си плащаме за услугата, за високото качество на връзката, както е посочено в договора. А какво получаваме всъщност? Ще ни плати ли сега някой обезщетение за това, че "БДИН КОМ"- "Верният избор", не изпълняват задълженията си?, питат жители на Ружинци.
2020-08-04 14:37:59