Наказаха условно моториста прегазил доктор Георги Бончев

Наказаха условно моториста прегазил доктор Георги Бончев

Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо Т. Т. Той бе признат за виновен в това, че на 28.06.2019 г. във Враца при управление на мотоциклет „Хонда ЦБР 600“, в нарушение на правилата за движение по пътищата, като не е пропуснал, намалявайки скоростта или спирайки, преминаващия по пешеходната пътека доктор Георги Бончев, е причинил смъртта му по непредпазливост, като го е блъснал с мотоциклета и същият е починал по-късно в софийска болница, където бил настанен за лечение. Наложеното наказание на подсъдимия е 1 г. и 6 м. „лишаване от свобода“, като изпълнението на наказанието е отложено за срок от 3 г. Той е лишен и от правото да управлява МПС за срок от 1 г. и 6 м.

По искане на подсъдимия и неговия защитник, което бе уважено от съда, делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие – гл. 27 от НПК, чл. 371 ал. 1 т. 2 от НПК, като подсъдимият призна изцяло всички факти от обстоятелствената част на обвинителния акт.

Врачанският окръжен съд постанови присъдата, като взе предвид многобройни смекчаващи вината на подсъдимия обстоятелства – чистото му съдебно минало, добри характеристични данни, това, че той веднага е потърсил медицинска помощ за пострадалия, подпомогнал е финансово лечението му в болница и осигурява изцяло издръжката на двете си непълнолетни деца, както и изключително тежкото му здравословно състояние.

Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна. Тя подлежи на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.
2020-07-21 13:18:06