Библиотеката на читалище „Развитие” с нови книги

Библиотеката на читалище „Развитие” с нови книги

„Ветровете над Камино”  от Джон Гришам - любимия разказвач на Америка. Добре дошли отново на остров Камино, където може да се случи всичко – дори убийство по време на ураган. Току-виж, то се оказало идеалното престъпление.

„Дезертьорът” – Нелсън Демил. Екзотичните и опасни  места, неочакваните обрати и неподражаемият хумор на Демил ще ди приковат в този пристрастяващ трилър. „Дезертьорът” е първият роман от новата поредица на непобедимия екип на Истинските майстори –автора на бестселъри Нелсън Демил и на сина му Алекс Демил, носител на награди за сценарии.

„Отвъд предела” – Джеймс Патерсън. В предградията на Вашингтон прокънтяват изстрели. Когато димът се вдига, на земята лежи простреляно ченге. Отмъщение, гангстерски удар или и двете? Начело на разследването отново е Алекс Крос. Той трябва да се довери на инстинкшите си и да вземе нещата в свои ръце, предистолицата  напълно да потъне в хаос и беззаконие…

„Публични тайни” - Нора Робъртс.  Ема е изплашено, самотно дете, незаконна дъщеря на знаменит рокпевец.  В един прекрасен ден прочутия и баща я изтръгва от мизерията и като в приказката за Пепеляшка я отвежда на един сякаш никога несвършващ бал. „Приказката” е жестоко прекъсната в нощта, когато пред очите на Ема убиват братчето и…Добре дошли в света на кралицата на съспенса Нора Робъртс.

 До изброените дотук автори  прибавяме и новите заглави на Даниел Стйл – „Шпионката” и на Сандра Браун –„Извън контрол”.

„Ханибал. Кървави полета” и „Ханибал. Бог на войната” от Бен Кейн  ни връщат в миналото с интелигентност, брутална сила и страст. Съвършено достоверните герои карат историята да оживее с  цялата си ужасна и в същото време увлекателна реалност.

„Кодексът” от Том Егеланд , авторът по чийто дири върви Дан Браун, ще прикове читателското внимание  в търсене на истината и отговорите на два въпроса: Какви тайни крие древният кодекс на Христос-истинският разказ за живота и посланията на Спасителя? И кой не иска светът да ги узнае?

Ако искате да се насладите на остроумен, забавен и страстен исторически роман, препоръчваме Ви следните книги:

„Да съблазниш негодник” от Сара Маклейн, „Всички цветя в Париж” от  Сара Джио,”Магазинчето за шоколад и мечти” от мануела Инуса и „Последната картина на Ван Гог” от Алисън Ричман.

„Тревожни хора” на Фредерик Бакман ( „Човек на име Уве”) е лудешка комедия за заложническа драма по реме на оглед на апартамент. Започват серия объркани разпити на свидетели, при което възникват няколко въпроса, около които се заформя класическа мистерия: Как е успял да се измъкне обирджията? Защо всички са толкова ядосани? И какво всъщност не им е НАРЕД на хората в днешно време?

В Детския отдел на библиотеката нашите малки читатели ги очакват заглавия и  срещи с любими герои, като: „Малкият принц”, „Книга за джунглата”, „Приключенията на Том Сойер”, „Ян Бибиан”, „Мери Попинз”, Български вълшебни приказки и т.н.
2020-07-02 14:30:34