Окончателно! Владимир Христов оглави Общинския съвет във Враца

Окончателно! Владимир Христов оглави Общинският съвет във Враца

Владимир Христов е новият председател на Общинския съвет във Враца. Това стана по време на днешното заседание на местния парламент след проведено тайно гласуване. Положителният си вот за него дадоха 30 от местните парламентаристи. Четири от пуснатите бюлетини бяха невалидни. Номинацията на Владимир Христов бе направена от общинския съветник от ГЕРБ д-р Иво Ралчовски. Според него това е една добра кандидатура, тъй като Христов има необходимия опит, големи познания и толерантност, което ще доведе до отличното му справяне като председател на Общинския съвет във Враца.  

По време на заседанието съветникът от БСП Момчил Младенов припомни, че на първото заседание на местния парламент именно той предложил Христов за председател, като тогава никой не го подкрепил. Младенов призова в съвета да се слушат и алтернативните мнения и колегите му да се вслушват в тях.

След гласуването спечелилият високия пост Владимир Христов благодари на своите колеги за гласуваното доверие.

„Благодаря ви за избора. Благодаря ви за това, че в тази зала се работи и привличаме инвестиции. Надявам се около това да се обединяваме и занапред”, заяви в пленарната зала Владимир Христов.

Припомняме, че изборът на нов председател на Общинския съвет във Враца се наложи, след като досегашния шеф Нели Стоянова, подаде заявление за напускане по лични причини на 19 юни. Месечното възнаграждение на Христов ще бъде в размер на 90 процента от възнаграждението на кмета на Враца.

 

 


1
2


2020-06-29 12:22:40