Стрелбата срещу Яричката продължава да е мистерия

Стрелбата срещу Яричката продължава да е мистерия

Продължава да е прекратено образуваното досъдебно производство за стрелбата по врачанския бизнесмен Красимир Николов с прякор Яричката. Той бе прострелян през месец януари 2016 година. Три години след зловещия инцидент в центъра на Враца разследващите органи все още не са се натъкнали на конкретна следа, заради която да възобновят случая. На този етап няма яснота кой е стрелял по Яричката и не е открито оръжието, с което съвсем хладнокръвно е прострелян бизнесменът. Това съобщиха за „Враца днес” от Окръжната прокуратура в града под Околчица.

Припомняме, че стрелбата срещу Красимир Николов се разигра в средата на месец януари 2016 година. Куршумите поразили Яричката в краката, ръцете и корема. Той е атакуван от маскиран мъж, който започнал да стреля в мига, в който 53-годишният бизнесмен паркирал пред къщата си на ул. "Хан Аспарух" 24 във Враца. Според запознати със случая стрелбата е била от упор. Съпругата Петя и брат му Тодор чули пукотевицата и излезли навън. Заварили Красимир повален, но от нападателя нямало и следа. Братът вдигнал пострадалия и незабавно го закарал в Спешния център в много тежко състояние. Яричката е стабилизиран в местната болница и транспортиран по спешност в София.

Николов е известен като най-богатия човек във Враца. Той е сред транспортните босове в Северозападна България. Започнал е в зората на демокрацията с продажба и ремонт на автомобили. Сега притежава транспортна фирма. Врачани разказват, че бизнесът му е чист. От прокуратурата образуваха досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител. Провеждаха се разпити на близките и бизнес партньорите на Николов. Три години след зловещата стрелба случая е прекратен.
2020-06-11 14:43:23