Болничен шеф поднесе благодарности на Калин Каменов

Болничен шеф поднесе благодарности на Калин Каменов

Специална благодарност към врачанския градоначалник Калин Каменов и всички дарители поднесе изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев” д-р Петър Керемедчиев. Поводът е за това, че са помогнали на лечебното заведение в този труден момент в борбата срещу коронавируса.

 „Искам да благодаря и на кмета Калин Каменов, защото под негова егида се сформира дарителски фонд, където минават доста средства специално за финансиране на неща свързани с COVID-19. Всички тези костюми за многократна употреба, маски,  щитове, ръкавици, в голямата си част са за нас безвъзмездни“, допълни д-р Петър Керемедчиев.

По груби сметки към момента финансовите дарения за болницата са около 400 000 лева. С част от даренията е финансирано дооборудването за стерилизация, както и закупуването на операционен микроскоп, специален пациентски монитор и редица други.

„Аз съм изключително благодарен, защото и в най-смелите си мечти не съм очаквал такава съпричастност“, заяви д-р Керемедчиев, като не пропусна и изкаже благодарност и към десетките граждани, фирми, служители на банки, дори и служители в детска градина, без която помощ болницата е нямало как да се справим.

 

 
2020-05-07 14:23:21