Квестори и охранители ще вкарват ред в Общинския съвет във Враца?

Квестори и охранители ще вкарват ред в Общинския съвет във Враца?

Настоящият състав на общинския съвет във Враца не тръгва на добре и лети към дъното. Към момента даже го е стигнал и копае към него. Това обяви в края на днешното редовно заседание местният парламентарист Васил Василев. По този повод той отправи молба към градоначалника Калин Каменов.

„Кметът на община Враца като собственик на тази сграда, в която се провеждат заседанията на общинския съвет, както и заседанията на постоянните комисии, също и председателят на общинския съвет в периода до следващата сесия да предприемат ясни и целенасочени мерки за осигуряване на добър обществен ред по време на заседанията на общинския съвет. Това повече не може да продължава! Ставаме за смях на целия град, който ни гледа онлайн! Струва ми се, че има някакъв не зает щат към общинския съвет. Квестори ли ще се назначават, допълнителна клауза към договора с охранителната фирма, с която общината договор ли ще се подпише? Повече това не може да продължава на заседанията на общинския съвет”, категоричен бе Васил Василев.

Изказването и предложението му бе в отговор на непрестанните провиквания в залата, без да е дадена думата на общинския съветник Момчил Младенов. По време на заседанието се стигна до там, че зам.-председателят на съвета Владимир Христов призова Младенов да прочете и да се запознае с правилника на общинския съвет, където ясно е написано кога може да взема думата по време на заседание, колко време може да говори и при какви правила и норми протича едно заседание на съветниците.

 
2020-04-28 14:08:13