Калин Диловски и Горица Маджарска с призове от „Първоаприлска патерица“

Калин Диловски и Горица Маджарска с призове от „Първоаприлска патерица“

За четвърта поредна година Младежкият дом във Враца обяви победителите в хумористичния конкурс „Първоаприлска патерица“- един от малкото подобни в България. Председателят на журито Цветан Дочев се обърна към участниците с думите: „То всеки, който е дръзнал да твори е куражлия, щото творенето е акт самотен. Куражлия е и този, който вместо да мисли само за физическото си оцеляване сега го е еня и за духовността по време на пандемия.И тази година се срещнахме с интересни творби на автори от цяла България. Хубавото е, че повечето от авторите откликват и на актуалните събития, и на социалните проблеми. В истинския смисъл на думата слаби произведения не забелязахме. Съзряхме и шедьоври.Много ни радват най-младите участници! Бравос, младежи! Бравос и на ръководителите ви! Желаем ви здраве и кураж за всяко добро начинание! Накрая ще ви припомня една мисъл на виден врачанин: „ Немаш ли чувство за хумор, пиши се бегал!”

В раздела за карикатура първо място взе Калин Диловски от Враца, следван от Стоян Черников и Марио Иванов от Кубрат и Деян Михайлов  от Разград.

Наградата за анекдот в първа възрастова група до 19 г. отиде при Радина Петрова от Пазарджик, във втора при Горица Маджарска от Враца, където трета е Гергана Христова. При фейлетоните в първа възрастова група до 19 г. победи Кирил Димов от Казанлък, а над 19 г.- Любомира Петрова от Пазарджик. Втори е Рафет Исмаилов от Шумен, а трета Надежда Делкова от Сопот. 

Наградените творби очаквайте на страница "Хумор" във в. "Северозапад днес".  

 
2020-04-26 09:45:46