Пенсионерите ще пазаруват само от 5 до 8 сутрин

Пенсионерите ще пазаруват само от 5 до 8 сутрин

Нова мярка срещу разпространението на коронавируса обсъжда Националния оперативен щаб. Това разкри премиерът Бойко Борисов при посещението си в завода на Национално интенданство в Калафер, където се шият защитни къстюми. Идеята е най-уязвимата група - възрастните хора в предпенсионна възраст и пенсионерите да пазаруват в хранителните магазини само сутрин от 5 до 8 часа например.

МВР и здравеопазването да обикалят паркове и градинки и да карат хората да не се събират и да си стоят вкъщи е друга заповед, която Борисов е дал от днес. На полицията е дадено и право да проверява кой накъде отива с личния си автомобил.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че днес се провежда учение в зала Арена Армеец в София да бъде превърната в полева болница с 500 легла. В държавния резерв и при военните има още 15 000 легла, които могат да се използват при нужда за полеви болници.

Блокираме износа на аналгин хинина и всички останали хининови лекарства, обясни още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. Във фармацията се въвеждат извънредни мерки, за да бъдат произведени още от тези медикаменти.
2020-03-20 14:49:31