Театрали поздравиха шефа си в социалните мрежи

Театрали поздравиха шефа си в социалните мрежи

С поздравителен адрес, публикуван в социалните мрежи екипът на Драматично-кукления театър във Враца се обърна към новия си директор. На високия пост от началото на тази седмица е Веселин Мезеклиев. Официално той пое ръководната позиция след заповед на културният министър Боил Банов. Мезеклиев ще ръководи храма на Мелпомена в града под Околчица до завръщането на титуляра – Анастас Попдимитров.

„От началото на седмицата театърът ни има нов директор. Приветстваме го с добре дошъл сред нас. На добър час в новото амплоа на актьора, режисьор и педагог Веселин Мезеклиев!”, се казва в поздравителният адрес на екипът на Драматично-кукления театър.

Веселин Мезеклиев е роден през 1958 г. в гр. Бургас. През 1982 г. завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност актьорско майсторство в класа на професор Надежда Сейкова. Творческият му път преминава през сцените на редица театри - Драматичен театър Пловдив, „Сълза и смях”, „Театър София”, „Младежки театър”, „Театър 199”, ТР„СФУМАТО”и др.. В своята преподавателска кариера е работил като асистент на професор Красимир Спасов в НАТФИЗ и ЮЗУ. Основател на Театралния департамент при Нов български университет, а в момента - хоноруван преподавател в Департамент кино и телевизия в НБУ.

Снимал е в редица български филми и сериали, и чужди продукции. Има награда за второстепенна мъжка роля на Българската филмова академия за ролята на Бащата в "Потъването на Созопол".

Артист на свободна практика. Сред последните му ангажименти се откроява работата му в спектакъла на Иван Добчев "БЕСОВЕ" по Ф.М.Достоевски в Театрална работилница "СФУМАТО", както и авторския му моноспектакъл “Холстомер. Историята на един кон” по Лев Толстой, с който получава първа награда за главна мъжка роля от Национален фестивал на малките театрални форми – Враца 2015г.

Женен за куклена актрисата Даниела Йорданова, позната ни от многобройните серии на Сънчо и известна в дублажа с гласовете на Малкълм, Мерил Стийп и е носител на награда Икар за Златен глас. Двамата имат две деца.
2020-02-21 13:07:41