Огнян Тошев иска нов управленски мандат

Огнян Тошев иска нов управленски мандат

Само един е кандидатът за управител на ДКЦ- 1 във Враца. Документите си за високия пост в Общинския съвет е подал досегашния шеф д-р Огнян Тошев. Дали обаче той ще продължи да управлява медицинския център в областния град ще стане ясно след като премине съответните етапи в обявения от местния парламент конкурс и решението на назначената комисия. За неин председател е избран общинския съветник Владимир Христов. Секретар пък е Ирина Иванова. Като членове в съставът й влизат д-р Иво Ралчовски, Георги Генов и шефът на РЗИ д-р Кети Ценова.

Припомняме, че на 3 януари тази година Общинския съвет във Враца обяви конкурс за управител на Диагностично-консултативния център в града. Поводът за реакцията е изтичащия мандат на досегашния шеф д-р Огнян Тошев. Срокът, в който новият началник ще поеме ръководството на Диагностично-консултативния център н града под Околчица е 3 години.

Паметливи припомнят, че не веднъж управлението на д-р Тошев се свързваше със скандали. В началото на м.г. след отправен въпрос към кмета Калин Каменов, в ДКЦ-1 бе назначен одит. Още тогава градоначалникът обяви, че „са открито доста нарушения, както по отношение на работата, така и на финансовата документация“. Каменов поясни, че  материалите от одита са изпратени до принципала на ДКЦ-1 – общинския съвет.

В края на септември 2019 г. пък изплува друг скандал около д-р Тошев, свързан с конфликт на интереси. Заговори се, че назначил съпругата си във врачанската болница. Сигналът бил изпратен в столицата, откъдето го препратиха в предходния общински съвет, който трябваше да реши виновен ли е лекарят и ако да- как да го санкционира. И след този случай медикът излезе чист като детска сълза.

В крайна сметка след изтичане договора на управление на 23 декември м.г. съветниците откриха нова процедура.
2020-02-07 12:51:26