Наливат над 200 бона в зала „Вестител”

Наливат над 200 бона в зала „Вестител”

Още един проект по „Красива България” е одобрен на община Враца. Той касае ремонта на спортната зала „Вестител” в града. В нея тренират състезателите от клуба по борба „Ботев 93”, които през последните години са носители на редица републикански и световни титли. Това стана факт благодарение на одобреното проектно предложение на Община Враца за внедряване на мерки за енергийна ефективност в залата за шампиони по проект „Красива България“.

Предвидените финансови средства за спортния обект са в размер на 221 704,00 лева.

Строително-ремонтните дейности включват полагане на пенополистирол по външни стени, топлоизолация на сградата, ремонт на терасата и облицовка на подпорната стена.

Чрез реализиране на проекта ще се подобри облика на спортната инфраструктура в града, ще се създаде благоприятна среда за спорт и осигуряване на приятна и комфортна среда за спортуващи. Също така чрез внедряването на мерките за енергийна ефективност ще бъдат оптимизирани разходите за отопление и ще се поддържа нормална температура в сградата.

Това е вторият голям ремонт, който ще бъде извършен в зала „Вестител“. В края на месец октомври 2019 г. беше завършена подмяната на дограмата на спортната сграда, чиито дейности също бяха финансирани по проект „Красива България“.
2020-02-05 15:29:48