Бойко Борисов инспектира Балкански поток от Селановци до Долни Дъбник

Бойко Борисов инспектира Балкански поток от Селановци до Долни Дъбник

Балкански поток се строи с пълна мощност, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Да видят хората какви огромни съоръжения се правят. По над 5 км на ден се работи. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на изграждането на газопреносната инфраструктура „Балкански поток“ в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци. Трасето на газопровода преминава през територията на 11 области, а в момента се работи по участък с дължина 45,2 км, разположен на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че се работи впечатляващо бързо и че строителните дейности се изпълняват в график по всички български и европейски процедури.

„Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси“, отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че заедно с изграждането на интерконектора с Гърция страната ни ще постигне реална газова диверсификация.

Репортерска проверка на сайта ни установи, че са направени изкопи и доставени тръби и в участъка от Селановци до Мизия, където се очаква скоро да започне заваряването и засипването им.

Сред другите приоритети в региона е ремонтът на републиканския път от Оряхово до Кнежа, за който се очаква да бъдат отпуснати средства от бюджета през тази година, според обещанията на премиера.

 


сн.1
сн.3
сн.4
сн.4


2020-01-04 12:03:51