Във Враца дядо Коледа пристигна със старинен файтон

Във Враца дядо Коледа пристигна със старинен файтон

С реставриран файтон, направен по чертежи на видния врачански индустриалец и фабрикант – Мито Орозов, във Враца пристигна Дядо Коледа. На площад „Христо Ботев“ пред 8-метровата коледна елха беше подготвена празнична програма, в която взеха участие приказните герои -Мечо Пух и Тигър. Изненада за всички беше изпълненото желание на двамата приятели, които си пожелаха да завали сняг.   

Кметът на Община Враца - Калин Каменов поздрави присъстващите и пожела на най-малките да са здрави, да се забавляват и да получат много подаръци.

Кулминацията на вечерта беше запалването на пъстроцветните светлини на коледна елха, чиято украса тази година беше обогатена с нови фигурални елементи.

Тържеството, с което бе дадено началото на Коледните и новогодишни празници, завърши с красива заря, която озари небето над Враца.

В празничната програма участие взеха Юлия Колова в ролята на Мечо Пух и Калин Костадинов в ролята на Тигър - актьори от ДКТ Враца, детска вокална група „Детелинка” и квартет „Хармония” при ЦПЛР „ЦРД” с ръководител Маргарита Данаилова, деца от Детска градина „Слънце” - Маргарита Иванова от подготвителна група „Мечо Пух” със стихотворението „Чудна звезда” и Калоян Зарков от подготвителна група „Звездичка” със стихотворението „Край елхата” и дядо Коледа.


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4
сн.6
сн.7
сн.8
сн.9


2019-12-07 10:19:19