Вкараха врачанин в ареста заради отцеубийство

Вкараха врачанин в ареста заради отцеубийство

Постоянна мярка „Задържане под стража” наложи преди минути врачанския окръжен съд на Асен Донински от Враца. Решението е на съдебен състав с председател Лидия Крумова. Това стана по искане на държавното обвинение. То бе внесено от прокурор Силвия Миленкова. Донински бе изправен на подсъдимата скамейка заради това, че на 28 ноември тази година е убил родния си баща Цветан. Тялото на 77-годишният мъж бе открито в къща в местността „Шаровитица” край Враца. На трупът се натъкнали близки на пенсионера. Те веднага са подали сигнал на тел 112. Полицейски служители и съдебен лекар са установили наранявания по тялото. След разследване е установено, че съпричастен към извършеното престъпление е 50-годишният му син Асен, който бе задържан за срок от 72 часа. Днес окръжната прокуратура внесе искане на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Мотивът на държавното обвинение е, че той може да се укрие и да извърши друго престъпление.

„Не искам да бъда задържан. Не съм извършил умишлено това престъпление”, бяха последните думи на Асен Донински пред съдебният състав.

Искането на прокуратурата бе потвърдено от магистрат Лидия Крумова. Тя остави за постоянно в ареста подсъдимият. Според закона наказанието за подобен род деяние е от 15 до 20 години „лишаване от свобода”, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Решението на врачанския окръжен съд не е окончателно. То подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред столичния апелативен съд.

 

 

 
2019-12-02 17:53:07