Училище събра посланици на Европейския парламент

Училище събра посланици на Европейския парламент

След завръщането си от Брюксел, където  получи право на участие в международен учителски семинар, Галина Ганева- главен учител в СУ „Никола Войводов” и старши посланик на Европейския парламент в училището, събра младшите посланици на Европейския парламент около донесената от европейската столица награда- плакет за училище посланик на ЕП. Галина Ганева сподели пред младшите посланици своите впечатления от семинара, в който участваха над 100 учители от страните-членки на ЕС,  сред които и 5 български педагози.

На срещата с младшите посланици, Галина Ганева представи  лауреата за наградата Сахаров - Илхам Тохти, посветил живота си на борбата на уйгурското малцинство в Китай. Тя им обърна внимание, че тази номинация насочва световната общност към милионите хора, борещи се за основни права и свободи.

С разказа за  Илхам Тохти, който се застъпва за прилагането на закони и диалог в провинция Синдзян,а през 2014 г. е осъден на доживотен затвор по обвинения за сепаратизъм, за пореден път учениците от СУ „Никола Войводов” станаха съпричастни към световните проблеми, преоцениха европейските ценности и се учиха на демократичност и свободомислие.


1


2019-11-25 13:27:24